Investera på råvarumarknaden

Allt fler investerare intresserar sig för råvarumarknaden. I takt med att världens ekonomier både går för högtryck och mot kollaps så har priserna på råvaror påverkats kraftigt. Nedan är ett antal intressanta artiklar.

Fyra skäl till att guldpriset skall över 2.000 USD - I takt med att länderna i södra europa och den globala jätten USA står inför allt större problem så flyr investerarna till guld.

Fyra olika fonder för dig som är sugen på kaffe - Vi dricker kaffe varje dag och vi dricker sällan mindre kaffe även om priset på råvaran stiger. Detta i kombination med en väderkänslig odling gör de ädla bönorna till en spännande investering.

Gör deg på vetemarknaden - I takt med att världens tillväxtländer får en högre levnadsstandard så konsumerar de allt fler kalorier, där vete är en intressant jordbruksråvara. Vi ser även politiska regleringar som sätter spinn på marknadspriserna.

Hur certifikat fungerar - Bull & Bear - Ett smidigt sätt att investera i råvaror är att använda Bull och Bear certifikat. De går att handla från vanliga depåer hos nätmäklare och är lätta att förstå. Ett bra alternativ om du inte vill handla terminer på råvarubörserna.